NORRLANDSTOUREN

Välkommen

Tanken bakom Norrlandstouren är att ge spelare i norrland fler tävlingstillfällen, men även en god anledning att besöka andra banor än den egna.

Förhoppningen är att Norrlandstouren också skall vara ett naturligt steg mellan tävlingar på klubbnivå och nationella tävlingar och därigenom få fler spelare att prova på fler och större tävlingar.

Länk till Facebook-sidan

Tidigare vinnare

Emelie Åström, Skellefteå DG (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC (Grandmaster)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Johan Eriksson, Umeå DGC (Motion)
Tomas Ekström, Skellefteå DG (Open)
Marcus Persson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Margaretha Johansson, Husum DGK (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Leif Pettersson, Luleå DF (Grandmaster)
Erik Lovén, Luleå DF (Master)
Tobias Jämthagen, Husum DGK (Motion)
Daniel Anens, Umeå DGC (Open)
Emil Snällfot, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Emelie Åström, Skellefteå DG (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC (Grandmaster)
Marcus Viklund, Skellefteå DG (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Anders Edstedt, Umeå DGC (Motion)
Jesper Lundmark, Skellefteå DG (Open)
Emil Snällfot, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Linnea Hagenbjörk, Skellefteå DG (Dam)
Thomas Björkén , Umeå DGC (Grandmaster)
Christer Johansson, Härnösand DGC (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Mikael Karlsson, Sundsvall FF (Motion)
Peder Boberg, Umeå DGC (Open)
Felix Brännström, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Linnea Hagenbjörk, Skellefteå DG (Dam)
Thomas Björkén , Umeå DGC (Grandmaster)
Christer Johansson, Härnösand DGC (Herrjunior)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Henrik Söderlind, Härnösand DGC (Motion)
Peder Boberg, Umeå DGC (Open)
Pär Andersson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Anna Marklund, Skellefteå DG (Dam)
Magnus Lindahl, Skellefteå DG (Herrjunior)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Christer Hedman, Umeå DGC (Motion)
Tomas Ekström, Skellefteå DG (Open)
Kaj Larsson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Jenny Eriksson , Umeå DGC (Dam)
Magnus Lindahl, Skellefteå DG (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Robert Nordvall, Luleå DF (Motion)
Linus Åström, Skellefteå DG (Open)
Tim Söderström, Skellefteå DG (Pojkjunior)

Nästa tävling

25/7 - Härnösand

Datum för tävlingarna

6/6 - Luleå
25/7 - Härnösand
8/8 - Husum
29/8 - Skellefteå
12/9 - Umeå

Datum för anmälan

6/5 kl 18:00 - Luleå
25/6 kl 18:00 - Härnösand
8/7 kl 18:00 - Husum
29/7 kl 18:00 - Skellefteå
12/8 kl 18:00 - Umeå

Till anmälan

Facebook-flöde

3 dagar sedan
Om du inte har betalat anmälningsavgiften till Härnösand, så är det hög tid att göra det nu. Senast på fredag (3/7) ska betalningen finnas på BG-kontot om man vill säkra sin plats i tävlingen.
Johan Djerf Det (sidan*) borde uppdateras på vilka som betalat :)

Daniel Anens Per Gylle skulle göra det idag efter han hade pratat med kassören.

Jonatan Forsberg Tack för påminnelsen!

Fredrik Paldanius Hade helt glömt bort! Betalat nu😃👍

Thomas Björkén Blev lite osäker själv efter att ha betalat till flera tävlingar om jag betalade in till denna. Vore som Johan säger inte fel att uppdatera sidan lite oftare från arrangerande klubb. Eftersom den enda bekräftelse på betalning som man får är via hemsidan så bör man få veta i god tid om betalning gått igenom och nått arrangören när vi numera använder oss av stopp tider. Nu känns det lite stressigt innan man bockas av. Att internet bank säger att det är OK från min sida är dock ingen garanti för att det nått fram hos mottagaren i tid så gärna en uppdatering snarast...

Tjoppe Söderblom Håller med Thomas! Borde uppdateras varje dag!

Daniel Anens Jag förstår att klubbarna inte har tid och möjlighet att kolla bankinformation varje dag, men betalar man i samband med att man anmäler sig så ska det mycket till om inte pengarna finns på kontot efter en vecka.

Per Gylle Lång dag på Allround SM i Discgolf å så just hemkommen så var det 30min i i U21 wow men nu är de c:a 30 st som jag fått från Kassören i bockade! Välkomna allihop!

Tjoppe Söderblom Det känns som det är väldigt några som har brytt sej om att betala. Kanske ligger vi för långt söderut?

Fredrik Paldanius Tror jag inte, många gjorde nog som mig, anmälde sig och sen glömde bort det. Såg påminnelsen idag och sen betalade😃

Kenth Lindqvist har betalat så borde komma in imorgon då de inte redan gjort det.

Thomas Björkén Har också full förståelse för att uppdatering inte kan ske konsekvent av arrangören men i den värld vi lever idag så bekräftas köp via kvitto, mejl eller sms m.m. Vi har ett smidigt redskap att i detta sammanhang bekräfta det "köp" som görs till en tävling så ett tips är ju att arrangören nyttjar detta i den mån de har möjlighet.

Thomas Björkén Angående betalning så har jag enligt mina egna noteringar betalat in i samband med anmälan den 25/6. Betalningen registrerades hos min bank den 26/6 MEN HAR ÄNNU INTE NÅTT ARRANGÖREN 1 vecka efter inbetalning eftersom jag inte blivit avbockad på listan. Så visst kan det ta tid och det är då först nu när arrangören börjar bocka av som jag måste börja undersöka vad som hänt, så jag ser absolut ingen nackdel att det excellenta bekräftningssystem som finns kopplat till anmälan nyttjas mer frekvent.

Tjoppe Söderblom Ytterligare 20 namn dök upp hos kassören under dagen. Uppdatering under kvällen!

Michael Acke Andersson Den 29/6 bokfördes din betalning Thomas Björkén. Har på nåt sätt blivit en miss antar jag eftersom ditt namn fanns med bland de som betalat men av någon anledning tyvärr inte blivit avbockat. Men betalningen är oss tillhanda så det är grönt.

Henrik Trahn Har betalat för några dagar sen men är inte avbockad ännu. Vore skönt att veta om betalningen kommit in som den ska.

Michael Acke Andersson Betalningen har kommit in Henrik Trahn! Så bockningen kommer att bli av...

1 dag sedan
I Härnösand kommer vi att använda oss av det nya scoresystemet. Alla spelare ansvarar för att ta med sig egen penna. Här kan ni läsa om dom nya reglerna:
3 dagar sedan
Ta chansen o lira en tävling (pdga-c tire) på söndag (5/7) i Umeå. Bäcksjön First Drive. Anmäl dig på http://udgc.se/?page=bfd. Inslag från banan http://www.svtplay.se/klipp/3062266/ny-frisbeegolfbana-i-backsjon
2 veckor sedan
aha, det var så man delar en post =)
Fredrik Nordfelth bankarta

Fredrik Nordfelth Anmäl er nu! :)

Thomas Björkén Finns det info uppsatt på I20 och ängarna om denna tävling och är det någon skrivit om det t.ex på SDG:s FB sida?

Fredrik Nordfelth Öppnar nu för en motionsklass i tävlingen! Anmäl er på http://udgc.se/?page=bfd

1 vecka sedan
Angående anmälan till Härnösand som öppnar idag så kom vi på att vi har glömt att lägga upp tidsschemat för tävlingen. Det kommer att läggas upp så fort som möjligt
Tjoppe Söderblom Ojojoj, här är det tur att man tar upp telefonen och tittar till den ibland. När jag jobbar på jourmottagningen kan det ju gå flera timmar innan det blir nån tid över. Så i detta nu att vi skulle anmäla oss. Alldeles glömt. Hann med som #63 i alla fall :-) :-)

Hansa Jönsson Skaffa en manager som jag champ.....

1 vecka sedan
Detta kommer upp på hemsidan senare. Här kommer anmälningen för NT Deltävling i Härnösand den 25 Juli Inbjudan till Härnösand Open 2015 Härnösands Discgolf club hälsar er välkomna till Härnösand Open lördagen den 25/7. Tävlingen är den andra deltävlingen i årets Norrlandstour av totalt 5 stycken. Den kommer att genomföras på två separata 9-håls banor, den ena i Kristinaparken och den andra i Gådeåparken, nedanför Sida och sjukhuset. Banan i Gådeåparken kommer att sättas upp kvällen innan tävlingen. Info om banorna och vägbeskrivning kommer senare, håll koll på NTs Facebooksida. 5 wildcard Tävlingen har PDGA-status, C-nivå. Notera att vi INTE kommer att ta emot betalning för PDGA eller SFF-licens, detta måste varje spelare ordna själv före tävlingen. Klasser Följande klasser finns: • Open • Dam • Herr- och Damjunior (till och med det år man fyller 19) • Pojk- och Flickjunior (till och med det år man fyller 16) • Master (från det år man fyller 40 år) • Grandmaster (från det år man fyller 50 år) • Motion (Max PDGA rating <900, ingen licens behövs) Startavgifter Open, Dam och Master klasserna: 150 kr Juniorklasser och Motion: 80 kr Betala inom en vecka efter att NT öppnat för anmälan = du behåller din plats i spelarlistan. Betalning sker till Härnösands Discgolf clubs bankgirokonto 339-5449. Så att vi har pengarna senast onsdagen den 22/7. Uppge namn, klass och klubbtillhörighet vid betalning. Viktigt! Vid sjukdom eller förhinder avanmäl er så fort möjligt. Priser till Open, Dam, Master och Grandmaster består av kontanter. I junior- samt motionsklasserna får åtminstone ettan, tvåan och trean i respektive klass pris i form av presentkort. Prisbord med diverse prylar kommer det också att finnas. Anmälan Anmäl dig via Norrlandstourens hemsida. Om du har frågor kontakta oss gärna per e-post (per.gylle@glocalnet.net) Det går att anmäla sig i efterhand på plats mot en extra avgift på 50kr. Max antal spelare är 90 st. Mat Vi kommer inte att erbjuda mat, lunchen får man ordna med själv. Från båda banorna så är det nära till restauranger, snabbmatställen och mataffärer. Preliminära tider för lördagen den 25/7 09.00-09.30 Registrering 09:30 Spelarmöte 09:50 Transport till banor och uppvärmning 10:30 Start runda 1 (2*9hål) 13.00 Lunch 14:20 Samling 14:30 Start runda 2 (2*9hål) ca 18.00 Prisutdelning Frågor besvaras av Per Gylle, TD Mobil: 070-5721995 per.gylle@glocalnet.net
2 veckor sedan
Hej, har en fundering kring anmälan till kommande tävlingar. Ska man välja klass enbart utifrån sin egen raiting(senaste raiting från 2013) eller vad man vill köra? Har tidigare år kört motion och funderade över skillnaden och om det var dags att kliva upp. Ser man till andras resultat är det ju en salig blandning inom både motion och open och man är väl inte direkt där för att slåss om pallplatser sett till min egen kastförmåga. Känner väl dock att man personligen tar det lite seriösare än som motion så därav min undran. Tacksam för svar.
Johan Eriksson Du väljer själv, dock ska man spela Open om man har en rating över 900.

Tjoppe Söderblom Jag skulle skriva - bör - , och inte ska...

2 veckor sedan
När öppnar anmälan till hörnesand. Är det den 25:e som gäller eller? Någon som vet.
Johan Eriksson Är den 25:e som gäller, står på hemsidan.

Johan Eriksson Klockan 18:00

Henrik Söderlind Stämmer bra det Johan

Mattias Nystedt Sorry skulle ha kollat mer nogrant. Tackar.

2 veckor sedan
Notera att vi i ume arrangerar en pdga sanktionerad tävling den 5:e juli. Ej någon tourtävling, utan en mindre tävling som endast rymmer 45 personer på vår snart klara 9hålsslinga vid bäcksjön. Anmäl dig på: http://udgc.se/?page=bfd
4 veckor sedan
Luleå Open 2015 - Nu finns resultaten uppe på PDGA´s hemsida:
4 veckor sedan
Hej på er alla som var på NT i Luleå, pga ihållande regn packade jag ihop vid 5 tiden då jag inte ville bli blötare och kallare. Tyckte lite synd om er som hade typ 1,5 timme kvar. Trevligt att träffa alla discgolfare igen. Alla som beställer något i webbshoppen för minst 200 kronor innan 20 juni kommer få en bonussak i beställningen, skriv NT Luleå i beställningen. På återseende i sommar. Michael Micke's Discgolf
Anton Lindh Tack själv Michael har det bra så ses vi

Johannes Högberg Tack för paraplyet. Det räddade hela rundan.

Michael Kautto Grattis till segern Johannes Högberg

Dan Lindqvist Regn är väl inte bäst att discgolfa i, men det var ju bara att spela ändå.

Daniel Anens delade ett foto
4 veckor sedan
Resultat från Luleås deltävling hittar ni på:
Teemu Mutikainen And pdga?

Daniel Anens Ask the TD about that. You'll find his email address on the NT website.

Teemu Mutikainen Ok, assumed you were the TD :)

Henrik Åman Bra jobbat som vanligt Daniel. Den nya layouten ser riktigt bra ut.

Anton Lindh Bra där Svanberg ;)

4 veckor sedan
Vart finns resultatlistorna för Luleå?
Kjell Söderholm De lär publiceras på NT´s hemsida inom kort.

Teemu Mutikainen http://udgc.se/nt/resultat/32 just my phone or is there a few too many Linus Åströms?

Tomas Ekström Linus was kicking ass yesterday! Here we can talk about multiple personalities!!

Daniel Anens Nu ligger resultaten på hemsidan!

4 veckor sedan
Finns det resultat från andra rundan?
4 veckor sedan
Luleå Open 2015/ NT deltävling #1. Notera att ni kan köra in/ut med bil den normala vägen från Björkskatan under morgondagens tävling :)
Teemu Mutikainen Is the road in good shape all the way?

Monke Hägglund ....think so.... We are here...:)

Kjell Söderholm It is in "ok" condition!

Magnus Sjöström If you have a "SUV" it's okey 😆

Emil Discgolf Bäckström Very bumpy but you can use the road for sure

Magnus Stenlund It's fine...

1 månad sedan
Luleå Open 2015/ NT deltävling #1. Bif en preliminär startlista :)
1 månad sedan
Skulle vilja att någon ansvarig från NT Luleå kontakt mig på pm. Har ett par viktiga frågor 😀
Christoffer Segerstedt Stenlund http://udgc.se/nt/tavlingar/32 Frågor besvaras av Dan Ottosson, TD Mob 072-227 19 74 (samtal efter kl 18 pga arbete) luleaopen2015[at] luleadiscgolf.se

1 månad sedan
Anton Lindh Fan vad tråkigt att inte Jeppe kan tävla. :(

Henrik Thuvesson men vart har tompas hår tagit vägen? :)

Tjoppe Söderblom Tompa är ju snyggare än nånsin!

Henrik Thuvesson menade inte att det var fult tjoppe :) blev mest förvånad :)

Michael Kautto delade ett foto
1 månad sedan
Micke's Discgolf kommer vara på platsi Luleå om det inte regnar och sälja discgolf artiklar som discar, minis mm. Är du ute efter någon speciell trilogydisc maila till info@mickesdiscgolf.se så försöker jag ordna din önskan och ta med den till Luleå. Tar Swisch , kontanter och förhoppningsvis kreditkort om det funkar med 3G. Swisch är det som är enklast för dig och även mig ;)
Kjell Söderholm Det regnar aldig i Luleå B|

Michael Kautto :D

Jörgen Öhman Bara före och efter tävlingar ;)

Michael Kautto Det blir bra ✌️

Tjoppe Söderblom Man skulle inte få köpa eller sälja nåt, om man inte hade Swish 👍🏻😎😄

Dex Johansson Super snabb leverans. Rek varmt

1 månad sedan
Skulle nån som har hand om spelar listan till Luleås NT kunna kontakta mig via PM . tack på förhand
1 månad sedan
Fråga: hur fungerar väntehål? Vad är det?
Albin Lindberg Man väntar

Emil Discgolf Bäckström Härlig inställning Albin.

Johan Eriksson Emil Discgolf Bäckström, Det är ett hål som gruppen spelar fast det inte räknas i tävlingen. Kan t.ex. vara ett hål med CTP-tävling.

Johan Eriksson Anledningen är självklart att man kan lägga till en extra grupp startande per väntehål.

Emil Discgolf Bäckström Tack Johan.

Robin Marksén Det kan också i vissa fall vara bara en punkt man står och väntar på. Inte alltid ett extra hål.

2 månader sedan
Platserna till tävlingen i Luleå släpps på söndag kväll, då hela listan är kontrollerad och de som inte betalat meddelats.
2 månader sedan
Vi vill passa på att påminna alla licensierade spelare som inte betalat anmälningsavgiften till NT i Luleå att göra det! Gör ni inte det innan fredag (pengarna ska vara på Luleås konto) kommer ni att tappa er förtur i listan. Efter fredag kommer spelarlistan att sorteras på när man betalat istället (licensierade som icke-licensierade). Så de som är i icke-licensierade listan har också en anledning att betala nu för att hamna högt upp i listan.
Tjoppe Söderblom Betalt! Knepigt - jag stod bockad som betald redan, men har inte betalt tidigare... Men nu är det gjort... Har jag någon anonym bidragsgivare? :-) :-)

Monke Hägglund Jag har nog samma gode man.... Betalt o klart från min sida oxå..👏👏

Tobias Brändström I mailet stod det sista dag onsdag. Nu har jag betalt redan men vilket bud är det som gälller

Daniel Anens Betala innan onsdag så är du säker! :) På fredag ska alla betalningar vara inne. Då görs sista kollen innan platserna släpps.

2 månader sedan
Både SFF och PDGA är inbetalt (idag) men jag hamnade på väntelistan för icke-licensierade spelare.
Christoffer Segerstedt Stenlund http://www.frisbeesport.se/Discgolf/Licenslista/

Fredrik Paldanius Det tar nog nån vecka innan du är reggad.

Daniel Anens Skick kvittot till info@udgc.se på betalningen till SFF så fixar jag det!

Sebastian Larsson Det är på ingående.

Daniel Anens Nu är det fixat!

Marcus Berglund jag har betalat 200 till klubben samt 100 till sff licens nu,vill gärna va med i luleå,finns det nån chans att man kommer med jag anmälde mej direkt kl 1800?

Anton Lindh Välkommen tillbaka Sebastian från uppehållet :)

Sebastian Larsson Nu ska jag bara hitta discarna.

Daniel Anens Marcus Berglund, ja det borde du göra. Se till att du betalat till Luleå för tävlingen och sedan att du betalat till UDGC för SFF-licensen så att Roland hinner skicka in den till SFF.

Daniel Anens Marcus Berglund, nu är din licens aktiv och du ligger i listan för licensierade spelare.

2 månader sedan
Discgolfutskottet rekommenderar respektive distrikt i möjligaste mån att DM i discgolf spelas helgen 15-16 augusti. Vad säger ni, ska vi ha en extra DM-tävling eller "passa på" att köra den samtidigt som NT i Skellefteå den 29:e istället? Vi i SDG har fullt upp med Scandinavian Open i sommar, så om vi vill ha en separat tävling för DM så får någon annan klubb ta den tävlingen.
Thomas Björkén Det kan väl inte bli annat än ett JA från mitt håll att köra den 29:e. UDGC har hållit i DM senaste åren och ser gärna att fler klubbar arrangerar detta så vad kan bli bättre än att avgöra ett DM på en av Sveriges bästa banor... :-)

Jonas Rudholm Jag tänker mig inte en extra runda eller något, utan det blir isåfall samma runda som NT.

Robin Marksén Tycker att det låter rimligt.

Thomas Björkén Jo det är samma upplägg som tidigare DM här i norr och ett smidigt sätt att genomföra tävlingen.

Johan Djerf Vore dock roligt att "vi" nästa år försöker hålla en separat DM-tävling.

Thomas Björkén Jo det vore kul men som det varit hittills så har ingen annan klubb velat arrangera ett DM när frågan ställts så det smidigaste sättet har då varit att genomföra den i samband med en regional deltävling. Beskedet att Skellefteå vill ta på sig "arrangemanget" är i mina ögon ett steg framåt men en bit kvar till att någon tar tag i det och arrangerar ett helt separat DM, tyvärr...

Jonas Rudholm Det är fortfarande öppet för att någon tar ett steg fram och säger att deras klubb tar ett separat DM. Jag misstänker att DM inte värderas så högt i tävlings-sammanhang helt enkelt. Trots medaljer ;) Därav enkelheten i att vi tar det i samband med en deltävling i NT, där vi vet att det kommer folk, precis som Umeå har gjort tidigare år.

Johan Djerf Kan man inte "hotta" upp det då? :) Vilda idéer och förslag bör ju funderas på denna säsong isf. Tåls ju att tänka på iaf så man inte redan nu bara lägger det åt sidan. Om inte annat för att sporra juniorer för sporten, DM tilltalar kanske den kategorin mer? :)

Fredrik Nordfelth Jag tycker ni ska göra det!

Robin Marksén Jag skulle gärna peppa vår klubb att hålla dm någon sommar. Nu i sommar blir dock svårt av flera anledningar. Vår bana är inte helt klar. Vi har inte riktigt tillräckligt med folk. (Klubben består av 3-4 pers för tillfället) Vår bana håller inte måttet för dm tävling enligt gällande DU riktlinjer. Iof behöver vi bara bygga ett av utkasten 3-4m längre bak.

John Hall Mitt svar är: JA, kör på!

Jonas Rudholm Intresset för en separat tävling är alltså sval, vi kör samtidigt som NT i Skellefteå. Meddelar detta till utskottet.