NORRLANDSTOUREN

Välkommen

Tanken bakom Norrlandstouren är att ge spelare i norrland fler tävlingstillfällen, men även en god anledning att besöka andra banor än den egna.

Förhoppningen är att Norrlandstouren också skall vara ett naturligt steg mellan tävlingar på klubbnivå och nationella tävlingar och därigenom få fler spelare att prova på fler och större tävlingar.

Länk till Facebook-sidan

Tidigare vinnare

Emelie Åström, Skellefteå DG (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC (Grandmaster)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Johan Eriksson, Umeå DGC (Motion)
Tomas Ekström, Skellefteå DG (Open)
Marcus Persson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Margaretha Johansson, Husum DGK (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Leif Pettersson, Luleå DF (Grandmaster)
Erik Lovén, Luleå DF (Master)
Tobias Jämthagen, Husum DGK (Motion)
Daniel Anens, Umeå DGC (Open)
Emil Snällfot, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Emelie Åström, Skellefteå DG (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC (Grandmaster)
Marcus Viklund, Skellefteå DG (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Anders Edstedt, Umeå DGC (Motion)
Jesper Lundmark, Skellefteå DG (Open)
Emil Snällfot, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Linnea Hagenbjörk, Skellefteå DG (Dam)
Thomas Björkén , Umeå DGC (Grandmaster)
Christer Johansson, Härnösand DGC (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Mikael Karlsson, Sundsvall FF (Motion)
Peder Boberg, Umeå DGC (Open)
Felix Brännström, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Linnea Hagenbjörk, Skellefteå DG (Dam)
Thomas Björkén , Umeå DGC (Grandmaster)
Christer Johansson, Härnösand DGC (Herrjunior)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Henrik Söderlind, Härnösand DGC (Motion)
Peder Boberg, Umeå DGC (Open)
Pär Andersson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Anna Marklund, Skellefteå DG (Dam)
Magnus Lindahl, Skellefteå DG (Herrjunior)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Christer Hedman, Umeå DGC (Motion)
Tomas Ekström, Skellefteå DG (Open)
Kaj Larsson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Jenny Eriksson , Umeå DGC (Dam)
Magnus Lindahl, Skellefteå DG (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Robert Nordvall, Luleå DF (Motion)
Linus Åström, Skellefteå DG (Open)
Tim Söderström, Skellefteå DG (Pojkjunior)

Nästa tävling

6/6 - Luleå

Datum för tävlingarna

6/6 - Luleå
25/7 - Härnösand
8/8 - Husum
29/8 - Skellefteå

Datum för anmälan

-

Facebook-flöde

2 dagar sedan
Tipsa vänner o bekanta som inte använder Facebook att de ändå på Norrlandstourens hemsida kan kika på inläggen här utan att ha ett FB konto tack vare Daniel. :-)
2 dagar sedan
2 dagar sedan
Nu har vi i Husum spikat ett datum för Norrlandstouren. Den 8:e augusti kör vi vår deltävling. :-)
3 veckor sedan
Monke Hägglund ....vad ska vi göra i sommar pappa?.... Ehhhhh fullt upp min son...

Magnus Sjöström Husum har beslutat att arrangera NT den 8/8-2015

2 veckor sedan
Uppdaterad hemsida för Norrlandstouren. Skicka meddelanden till mig om ni upptäcker några konstigheter. www.udgc.se/nt
Rickard Forslund Riktigt snyggt Daniel! Bra jobbat!

Anton Lindh Grymmens frisbee!! 😊

Johan Eriksson Om man kollar totalscoren så visar den 2014's resultat på varje år. Specifika resultat per tävling ändras till rätt år dock, men totalen är alltid 2014 oavsett årtal.

Daniel Anens Tack! Fixar det imorgon!

Johan Eriksson Förövrigt väldigt stiligt som vanligt ;)

Emil Discgolf Bäckström Tjusigt :)

Monke Hägglund Snyggt arbete...👍

Daniel Anens Monke Hägglund, är det Ok att jag använder bilder som du har tagit från Norrlandstouren? Kommer att lägga in dem i bildspelet på startsidan i så fall.

Monke Hägglund Håll tillgodo.... Inga problem.

Thomas Björkén Daniel om man vill "utveckla" sidan kanske man ska lägga upp en flik med adresser till respektive förenings hemsida. Saknar information på en kontaktuppgift om någon vill kontakta oss angående NT:s hemsida plus att en länk till vår eminenta FB sida inte hade varit fel. Antar dock att sidan just nu är en "pågående process" och att delar av detta redan ligger i pipeline. En annan fundering är ju den tävling som genomfördes 2007 enligt de uppgifter som finns och där vi har bilder här på FB, räknades den som en Norrlandstour tävling och finns det resultat gömda någonstans på denna? Var inte med själv kanske någon annan som vet? Resultaten från den tävlingen finns inte med på hemsidan därav funderingen.

3 veckor sedan
Hej! Jag kan med 99% säkerhet meddela att Sundsvall tyvärr inte kommer att kunna arrangera någon deltävling i år heller. Förra året var det pga stormen som härjade och i år har det att göra med att vi är lite osäkra på vad som kommer hända med banan exakt.
Robin Marksén Vad tråkigt. :( Hoppas att det ordnar sig med banan i framtiden.

Tjoppe Söderblom Vad skulle kunna hända?

Per Karlsson Kommunen har dömt ut skogen och vill göra kallhygge av allt barrskog. Fast dom väntar tills efter sm veckan i sundsvall och då kommer dom bestämma sig vad dom ska göra. Jag och Stefan fick reda på det efter stormen i fjol vinter då när vi var där med kommunen.

Tjoppe Söderblom Jävla skandal!!!!!!

Anton Lindh Det är ett skämt??

Tjoppe Söderblom Har för mej att Hansa pratade om det redan i somras 😁

Per Karlsson Nopp det ända som blir kvar är lövträd

Anton Lindh Men hur fan tänker dem på banan då? Ska dem lägga den någonstans då?

Per Karlsson Ingen aning jag har sakt ifrån mig allt nu med banan

Anton Lindh Det gör du rätt i efter mycket kritik.

Henrik Thuvesson vi får avvakta och se vad som händer. det kan bli så att skogen ryker men det kan också rinna ut i sanden. vi vet inget mer just nu tyvärr. vi får ta det som det kommer.

Tjoppe Söderblom Vi hoppas det rinner ut i sanden! Hur mycket kan ni påverka kommunen? Banan har ju ändå funnits där så länge!

Henrik Thuvesson ja vi får verkligen hoppas det. jag vet inte riktigt tjoppe. det är mest stefan som varit i kontakt med de. de är både svåra att ha att göra med och att få kontakt med vad jag uppfattat. så vi får se helt enkelt...

Tjoppe Söderblom Det är ju till att söka upp dom. Skicka en delegation till kommunhuset och avkräv dom ett möte!

Thomas Björkén Håller med Tjoppe, aldrig fel att visa engagemang mot kommunen. Ta ett möte med dem och informera om nyttan av att ni finns. Kommuninnevånarna har ju här tillgång till ett enkelt och billigt nöje som inte kräver alltför stor inblandning av kommunen något som man nu är på väg att ta bort. Och är det så att planerna skall genomföras ställ frågan om de kan erbjuda alternativ om det visar sig att banan inte kan användas till discgolf längre. Starta ett upprop, skriv insändare i lokalpressen, få dessa tidningarna att skriva om vad som håller på att hända o.s.v. Se till att kommuninnevånarna blir medvetna om detta. Kräver också ett engagemang bland styrelse och medlemmar så klart att orka driva frågorna.

3 veckor sedan
Skellefteå har tänkt att anordna NT den 29:e Augusti...:)
Anton Lindh Kul!! 😊

Tjoppe Söderblom Ser fram emot detta

Robin Marksén Tjusigt

1 månad sedan
Fler kontaktpersoner för Norrlandstourens diskussionsgrupp efterlyses! Diskussionerna har påbörjats i den nyskapade diskussionsgruppen för NT men vi inväntar fortfarande kontaktpersoner från Luleå, Skellefteå, Härnösand och Sundsvall. Norsjö som visat intresse får gärna gå med i gruppen också. https://www.facebook.com/groups/829825333741595/ Alla dessa klubbar har också fått mejl om detta. Det finns ju även fler klubbar i Norrland som hittills inte arrangerat en tävling i touren men som gärna får vara med och diskutera. Hör av er i så fall här på FB sidan.
1 månad sedan
Så var väl dags då att uppdatera gruppfotot för denna FB sida. En ny säsong väntar med nya utmaningar och förhoppningsvis ett antal nya fantastiskt trevliga minnen från en mängd deltävlingar runtom i norr. I fjol ändrade vi bl.a. på regelverket för anmälningarna till Norrlandstouren med bl.a. stopptider för när anmälan skulle vara gjord och betald, vad tycker ni ska vi fortsätta med detta? På sista deltävlingen testade vi i Umeå en ny app som skapats av Daniel Anens. Hur fungerade detta för er som var med och är det fler klubbar som vill använda sig av det systemet? Prisutdelningarna har de sista två åren bestått av specialtryckta discar som lämnats ut till vinnarna. Nu är det ju inte alla som får ett pris men ni som fått vad tycker ni, bra eller bättre med pokaler eller finns det andra förslag? Vad tycker ni övriga om priser? Om vi fortsätter detta år med discar så tar jag och Roland tacksamt emot ideér eller tom färdiga förslag som kan pryda en vinnar disc 2015. 2 gamla gubbar har inte så många ideér finns säkert en stor kreativitet där ute bland discgolfarna som kan nyttjas istället.
Emil Norlin Jäkligt häftigt med specialtryckta discar, blir som en "pokal i discform" mer än bara en vanlig pokal! Appen som användes under Umeå-NT var kanonhäftig, kör på med den!

Kenth Lindqvist minns inte hur anmälan gick till då jag bara var med i en tävling ifjol. men inbetalnings tiden bör ju vara gällande

Tobias Jämthagen Jag röstar för pokal! Eller om man får dit nå häftigt motiv på discen. Tror säkert husum är intresserad av appen! Ska höra med dom.

Johan Henriksson Vad ska trycken vara i för storlek och format? Och var ska förslagen skickas isåfall? 😊

Thomas Björkén Till att börja med är det helt ok att skicka en vanlig jpg bild men går den i tryck så helst i ett högupplöst format som fungerar med Photoshop. Storleken se ungefär som på bilden den får alltså inte täcka längst ut på discen. Skicka förslagen till info@udgc.se.

Kenth Lindqvist kommer man att behöva SFF licens i år för att vara med i norrlandstouren? har hört rykten om detta men minns inte vart jag hört det eller bara drömt det? vore bra om man gjorde så då mer folk skulle bli registrerade för sporten.

Thomas Björkén Det är just sådana saker som ska diskuteras av kontaktpersonerna i respektive klubb. De för en intern diskussion under våren och förhoppningsvis kommer man överens och presenterar ett upplägg inom några månader för Norrlandstouren som är anpassat efter dagens förutsättningar...

1 månad sedan
Mail är nu utskickat till ordförande/ansvarig i alla föreningar här i norr angående Norrlandstouren. Be gärna era klubbansvariga kolla sina mejlboxar och bekräfta gärna att mejlet nått fram till rätt person. FB sida finns klar att föra diskussioner i och det har redan ramlat in ett par kontaktpersoner men många klubbar saknas fortfarande.
Pontus Persson Vet inte om Norsjö Discgolf finns med i något register

Thomas Björkén Inga uppgifter som jag vet om men finns det en förening som ansvarar för banan och har intresse av att delta så är det bara att höra av sig...