NORRLANDSTOUREN

Välkommen

Tanken bakom Norrlandstouren är att ge spelare i norrland fler tävlingstillfällen, men även en god anledning att besöka andra banor än den egna.

Förhoppningen är att Norrlandstouren också skall vara ett naturligt steg mellan tävlingar på klubbnivå och nationella tävlingar och därigenom få fler spelare att prova på fler och större tävlingar.

Länk till Facebook-sidan

Tidigare vinnare

Emelie Åström, Skellefteå DG (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC (Grandmaster)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Johan Eriksson, Umeå DGC (Motion)
Tomas Ekström, Skellefteå DG (Open)
Marcus Persson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Margaretha Johansson, Husum DGK (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Leif Pettersson, Luleå DF (Grandmaster)
Erik Lovén, Luleå DF (Master)
Tobias Jämthagen, Husum DGK (Motion)
Daniel Anens, Umeå DGC (Open)
Emil Snällfot, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Emelie Åström, Skellefteå DG (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC (Grandmaster)
Marcus Viklund, Skellefteå DG (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Anders Edstedt, Umeå DGC (Motion)
Jesper Lundmark, Skellefteå DG (Open)
Emil Snällfot, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Linnea Hagenbjörk, Skellefteå DG (Dam)
Thomas Björkén , Umeå DGC (Grandmaster)
Christer Johansson, Härnösand DGC (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Mikael Karlsson, Sundsvall FF (Motion)
Peder Boberg, Umeå DGC (Open)
Felix Brännström, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Linnea Hagenbjörk, Skellefteå DG (Dam)
Thomas Björkén , Umeå DGC (Grandmaster)
Christer Johansson, Härnösand DGC (Herrjunior)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Henrik Söderlind, Härnösand DGC (Motion)
Peder Boberg, Umeå DGC (Open)
Pär Andersson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Anna Marklund, Skellefteå DG (Dam)
Magnus Lindahl, Skellefteå DG (Herrjunior)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Christer Hedman, Umeå DGC (Motion)
Tomas Ekström, Skellefteå DG (Open)
Kaj Larsson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Jenny Eriksson , Umeå DGC (Dam)
Magnus Lindahl, Skellefteå DG (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Robert Nordvall, Luleå DF (Motion)
Linus Åström, Skellefteå DG (Open)
Tim Söderström, Skellefteå DG (Pojkjunior)

Nästa tävling

6/6 - Luleå

Datum för tävlingarna

6/6 - Luleå
25/7 - Härnösand
8/8 - Husum
29/8 - Skellefteå
12/9 - Umeå

Datum för anmälan

6/5 kl 18:00 - Luleå

Till anmälan

Facebook-flöde

4 dagar sedan
3 veckor till första anmälan öppnar, hur går det med planerna för att förbättra anmälningsritualen? Kommer ni fram till något? En massa andra funderingar kring NT's framåtskridande diskuteras också hoppas jag!
Thomas Björkén Det har pågått diskussioner och de punkter som känns mest akuta har nu formulerats och kommer internt att gå ut till respektive förenings styrelse via de kontaktpersoner som finns. Här kan man återkomma med feedback ifall någon punkt känns oklar eller att man inte är överens med det föreslagna. Dock kan det vara bra att redan nu fundera på en SFF licens som spelare (om man inte har det redan) vilket kan vara till en fördel dels i rutinerna kring anmälan men genererar också pengar till SFF och dess verksamhet. För juniorer ingår en olycksfallsförsäkring i denna licens vilket kan vara bra att veta.

Thomas Björkén Tanken är att om någon vecka så ska förslaget vara klart (om inte klubbarna har alltför många synpunkter) och då kunna läggas ut under regler på Norrlandstourens hemsida i hyfsad tid före Luleås tävling. Frågeställningarna är ganska enkla med tanke på engagemanget i gruppen så det handlar till största delen om att ta ett beslut om hur anmälningsförfarandet ska gå till och antal tävlingar som skall räknas. Gäller bara att föreningarna inte drar ut på att ge feedback till Fredrik i diskussionsgruppen som formulerar detta.

Emil Discgolf Bäckström Varför kan en SFF licens vara en fördel? Kommer de med SFF licens att få förtur?

Thomas Björkén Förslaget som nu går ut till klubbarna innehåller moment i anmälan där ett SFF licens nummer ger en viss fördel. Men exakt hur detta kommer att regleras håller man precis på att diskutera därför avvaktar vi med detaljer tills allt är klart. Ville bara tipsa de som vill delta i Luleå men saknar licens att börja fundera redan nu. Förhoppningsvis är alla detaljer klara under nästa vecka och kommer därefter att finnas tillgänglig på hemsidan.

Emil Discgolf Bäckström Ok. Känns ju viktigt att de som inte har SFF licens hinner skaffa det innan anmälan ska skickas in till Luleå, så hoppas vi får klar(tydlig) info om det snart =)

Thomas Björkén Absolut vi jagar på för fullt i kulisserna... ;-)

Mats Enqvist Anmälan kan ju öppnas 4 veckor innan tävling för spelare med SFF licens, och en vecka senare för spelare utan licens. Frågor på det?

Thomas Björkén Låter som en bra plan Mats! 😉

Fredrik Nordfelth Du kom fram till samma sak som oss Mats =)

Johan Eriksson Segregationen är ett faktum!

Johan Eriksson Vi slipper finnarna iaf, men tycker ändå det är ett steg i fel riktning att försvåra för nya spelare att delta.

Fredrik Nordfelth Om sporten ska växa så behöver förbundet 1. pengar (licensavgift) 2. kunna visa upp hur många som håller på med sporten. Det är inget tvång att ha licens, men arrangörerna av NT tycker att vi ska favörisera licens för sportens framtid.

Johan Eriksson Tror de flesta nya spelare som introduceras i NT inom några år skaffar licens hos SFF, om man försvårar processen att delta så riskerar man att inga nya spelare anmäler sig för att man inte orkar sätta sig in i att skaffa licens om man bara vill prova på en tävling (förutsatt att den blir full innan olicensierade släpps in). Kan tycka att ett längre perspektiv än 1 år behöver finnas för att sporten ska växa.

Johan Eriksson Köper absolut att det är bra att folk skaffar licens, men att tvinga de göra det för att delta i motionstävlingar tror jag snarare är negativt för växten på lång sikt än tvärtom

Fredrik Nordfelth De får fortfarande vara med, och om dessa licens-fördel(ej krav)-tävlingar är fulla så är det ju bra! Det öppnar för fler tävlingar på klubb/motionsnivå. Norrlandstouren är de ENDA tävlingarna i norrland i år som ger raitingpoäng (förutom en major).

Johan Eriksson ang. ratingpoäng. https://www.facebook.com/origotouren Det är jättebra om de är fulla, men om de bara är fulla med gamla rävar som haft licens i 10 år så får vi ingen återväxt. Det är ju positivt för sporten att ha mycket motionärer eftersom de inom några år är licenserade open/master/whatever-spelare. Om vi dock begränsar vägen in i tävling så riskerar vi att vi fortsätter ha en väldigt stor grupp spelare som endast spelar med sina kompisar på casual-nivå och en annan grupp spelare som tävlar.

Emil Discgolf Bäckström Det känns som att NT tar ett steg längre bort från att vara det där första steget mellan en tävling på klubbnivå och något lite tuffare. Men det är kanske det som är tanken också. Lösningen på att NT blir full för fort borde inte vara att göra det "svårare" att anmäla sig. Lösningen borde vara att ha fler tävlingar. För mig som hänger med här är det ju lätt att skaffa SFF licens, sitter inte i hundra kronor. Men de som knappt har koll på vad NT är har ju ingen aning om detta. Det är dessa spelare som kommer försvinna, helt nya oprövade(kanske framtida McBeasts).

Tjoppe Söderblom Tänk så här istället: Det kanske är de olika klubbarnas ansvar att se till att vi får ut mer aktiva spelare på de olika tävlingarna! Det är kanske inte Norrlandstourens ansvar att curla för nya deltagare. Att själva anmälningsproceduren har varit det enskilt största problemet det senaste åren tror jag vi alla är överens om. Där har alla kunnat kommit med förslag på förbättringar, men väldigt få har haft någon åsikt i frågan. Nu när det äntligen gjorts något åt saken, så ska det klagas... Med tanke på att vårt land är så avlångt, och alla tävlingar (förutom5-6st) ligger på den nedersta tredjedelen är det väl inte så konstigt att Norrlandstouren tar steget att bli mer inriktad på tävlingsverksamhet? Mycket bra jobbat ni som engagerat er i detta!!!

Johan Eriksson Ser ärligt talat inte problemet med anmälningen de senaste åren. Alla som kan hantera en påminnelsefunktion på mobilen har klarat sig galant. Och det klagas eftersom förslaget som ligger smalnar av och exkluderar för nya spelare medan det gynnar gamla. Hur det gynnar discgolfen i stort ser jag inte men det blir väl lite lättare för de redan frälsta och det kanske är det viktigaste. Förstår inte heller riktigt hur NT blir mer tävling av förslaget som ligger, licens krävs ju redan i alla tävlingsklasser. Det enda förslaget gör är att försvåra processen för nybörjare, knappast ett framgångsrikt sätt att växa.

Emil Discgolf Bäckström Tjoppe: jag har uttryckt min åsikt tidigare att det borde lösas med att arrangera mer tävlingar istället för att favorisera den ena eller den andra. Själv arrangerar jag en trilogy challange i Umeå så jag försöker så gott jag kan. Jag tryckte också på för att UDGC skulle arrangera en andra deltävling i Umeå(på vår andra bana) för NT men det får jag jobba vidare på ett annat år :)

Tjoppe Söderblom Den största och bästa förbättringen är väl ändå att betalningen skall vara klar efter en vecka. Då slipper vi alla dom sim hänger på låset och anmäler sej utifall dom kanske får lust att vara med. För att sej avanmälan sej nån dag innan tävlingen 😬 Själv hade jag som förslag också att vi skulle arrangera 2 NT. Kanske blir det så nästa säsong. Det rimliga borde vi vara runt 10 tour-tävlingar.

Mattias Nystedt Måste tyvärr erkänna att jag har fullt upp men barnens idrotter. Har därför inte energi och viljan att vara med och fixa med tävlingar. Men det finns väl inget hinder att en klubb anordnar mer än en tävling/år. Även om man bara har en bana. Fler tävlingar skulle ju vara den bästa lösningen. Daniels score system underlättar ju rätt mycket för den som är arrangör eller har jag fel? Sedan tycker ju jag att licens är en självklarhet. För mig känns det som att är man med i en klubb vill tävla då skaffar man licens.

Tjoppe Söderblom 100:- Vad får man för det? Ett par liter mjölk och några kvällstidningar. En billig penning för en hobby, vare sej man bara spelar veckotävlingar eller om man kastar på Europatouren!

Johan Eriksson Jag tycker betalningskravet är en rimlig lösning, hellre det än att man sätter ett licenskrav på amatörer som bara vill prova på (till en början).

Kenth Lindqvist jag tycker att licensen är väldigt bra men då är ju jag en gammal räv som de skrevs om tidigare. jag tycker personligen att man kan prova detta ett år eller liknande och se vad som händer. nästa steg som kanske är svårare som jag tänkte på nu då jag läst är att man sätter licenskrav på spelare som ska vara med mer än sin första prova på säsong. har de spelat en tävling i år måste du ha licens nästa år. men vet inte hur bökigt de kan vara att hålla koll på? sedan vet jag inte om PDGA och SFF licens gäller så även finnar eller folk från andra länder kan vara med? men betalningen är de bästa

3 veckor sedan
Nu är tävlingsdatumen komplett, bara att börja planera i kalendern.
3 veckor sedan
3 veckor sedan
Tipsa vänner o bekanta som inte använder Facebook att de ändå på Norrlandstourens hemsida kan kika på inläggen här utan att ha ett FB konto tack vare Daniel. :-)
3 veckor sedan
3 veckor sedan
Nu har vi i Husum spikat ett datum för Norrlandstouren. Den 8:e augusti kör vi vår deltävling. :-)
1 månad sedan
Monke Hägglund ....vad ska vi göra i sommar pappa?.... Ehhhhh fullt upp min son...

Magnus Sjöström Husum har beslutat att arrangera NT den 8/8-2015

1 månad sedan
Uppdaterad hemsida för Norrlandstouren. Skicka meddelanden till mig om ni upptäcker några konstigheter. www.udgc.se/nt
Rickard Forslund Riktigt snyggt Daniel! Bra jobbat!

Anton Lindh Grymmens frisbee!! 😊

Johan Eriksson Om man kollar totalscoren så visar den 2014's resultat på varje år. Specifika resultat per tävling ändras till rätt år dock, men totalen är alltid 2014 oavsett årtal.

Daniel Anens Tack! Fixar det imorgon!

Johan Eriksson Förövrigt väldigt stiligt som vanligt ;)

Emil Discgolf Bäckström Tjusigt :)

Monke Hägglund Snyggt arbete...👍

Daniel Anens Monke Hägglund, är det Ok att jag använder bilder som du har tagit från Norrlandstouren? Kommer att lägga in dem i bildspelet på startsidan i så fall.

Monke Hägglund Håll tillgodo.... Inga problem.

Thomas Björkén Daniel om man vill "utveckla" sidan kanske man ska lägga upp en flik med adresser till respektive förenings hemsida. Saknar information på en kontaktuppgift om någon vill kontakta oss angående NT:s hemsida plus att en länk till vår eminenta FB sida inte hade varit fel. Antar dock att sidan just nu är en "pågående process" och att delar av detta redan ligger i pipeline. En annan fundering är ju den tävling som genomfördes 2007 enligt de uppgifter som finns och där vi har bilder här på FB, räknades den som en Norrlandstour tävling och finns det resultat gömda någonstans på denna? Var inte med själv kanske någon annan som vet? Resultaten från den tävlingen finns inte med på hemsidan därav funderingen.

1 månad sedan
Hej! Jag kan med 99% säkerhet meddela att Sundsvall tyvärr inte kommer att kunna arrangera någon deltävling i år heller. Förra året var det pga stormen som härjade och i år har det att göra med att vi är lite osäkra på vad som kommer hända med banan exakt.
Robin Marksén Vad tråkigt. :( Hoppas att det ordnar sig med banan i framtiden.

Tjoppe Söderblom Vad skulle kunna hända?

Per Karlsson Kommunen har dömt ut skogen och vill göra kallhygge av allt barrskog. Fast dom väntar tills efter sm veckan i sundsvall och då kommer dom bestämma sig vad dom ska göra. Jag och Stefan fick reda på det efter stormen i fjol vinter då när vi var där med kommunen.

Tjoppe Söderblom Jävla skandal!!!!!!

Anton Lindh Det är ett skämt??

Tjoppe Söderblom Har för mej att Hansa pratade om det redan i somras 😁

Per Karlsson Nopp det ända som blir kvar är lövträd

Anton Lindh Men hur fan tänker dem på banan då? Ska dem lägga den någonstans då?

Per Karlsson Ingen aning jag har sakt ifrån mig allt nu med banan

Anton Lindh Det gör du rätt i efter mycket kritik.

Henrik Thuvesson vi får avvakta och se vad som händer. det kan bli så att skogen ryker men det kan också rinna ut i sanden. vi vet inget mer just nu tyvärr. vi får ta det som det kommer.

Tjoppe Söderblom Vi hoppas det rinner ut i sanden! Hur mycket kan ni påverka kommunen? Banan har ju ändå funnits där så länge!

Henrik Thuvesson ja vi får verkligen hoppas det. jag vet inte riktigt tjoppe. det är mest stefan som varit i kontakt med de. de är både svåra att ha att göra med och att få kontakt med vad jag uppfattat. så vi får se helt enkelt...

Tjoppe Söderblom Det är ju till att söka upp dom. Skicka en delegation till kommunhuset och avkräv dom ett möte!

Thomas Björkén Håller med Tjoppe, aldrig fel att visa engagemang mot kommunen. Ta ett möte med dem och informera om nyttan av att ni finns. Kommuninnevånarna har ju här tillgång till ett enkelt och billigt nöje som inte kräver alltför stor inblandning av kommunen något som man nu är på väg att ta bort. Och är det så att planerna skall genomföras ställ frågan om de kan erbjuda alternativ om det visar sig att banan inte kan användas till discgolf längre. Starta ett upprop, skriv insändare i lokalpressen, få dessa tidningarna att skriva om vad som håller på att hända o.s.v. Se till att kommuninnevånarna blir medvetna om detta. Kräver också ett engagemang bland styrelse och medlemmar så klart att orka driva frågorna.

1 månad sedan
Skellefteå har tänkt att anordna NT den 29:e Augusti...:)
Anton Lindh Kul!! 😊

Tjoppe Söderblom Ser fram emot detta

Robin Marksén Tjusigt