NORRLANDSTOUREN

Välkommen

Tanken bakom Norrlandstouren är att ge spelare i norrland fler tävlingstillfällen, men även en god anledning att besöka andra banor än den egna.

Förhoppningen är att Norrlandstouren också skall vara ett naturligt steg mellan tävlingar på klubbnivå och nationella tävlingar och därigenom få fler spelare att prova på fler och större tävlingar.

Länk till Facebook-sidan

Tidigare vinnare

Elin Tobiasson, Umeå DGC (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Damjunior)
Monke Hägglund, Härnösand DGC (Grandmaster)
Marcus Persson, Härnösand DGC (Herrjunior)
Per Karlsson, Sundsvall FF (Master)
Stefan Johansson, Härnösand DGC (Motion)
Tomas Ekström, Skellefteå DG (Open)
Kalle Viklund, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Emelie Åström, Skellefteå DG (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Damjunior)
Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC (Grandmaster)
Samuel Öhman, Härnösand DGC (Herrjunior)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Robin Hesselstål, Kiruna Discgolf Klubb (Motion)
Josef Garcia , Sundsvall FF (Open)
Marcus Persson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Emelie Åström, Skellefteå DG (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC (Grandmaster)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Johan Eriksson, Umeå DGC (Motion)
Tomas Ekström, Skellefteå DG (Open)
Marcus Persson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Margaretha Johansson, Husum DGK (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Leif Pettersson, Luleå DF (Grandmaster)
Erik Lovén, Luleå DF (Master)
Tobias Jämthagen, Husum DGK (Motion)
Daniel Anens, Umeå DGC (Open)
Emil Snällfot, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Emelie Åström, Skellefteå DG (Dam)
Hannah Söderholm, Luleå DF (Flickjunior)
Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC (Grandmaster)
Marcus Viklund, Skellefteå DG (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Anders Edstedt, Umeå DGC (Motion)
Jesper Lundmark, Skellefteå DG (Open)
Emil Snällfot, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Linnea Hagenbjörk, Skellefteå DG (Dam)
Thomas Björkén , Umeå DGC (Grandmaster)
Christer Johansson, Härnösand DGC (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Mikael Karlsson, Sundsvall FF (Motion)
Peder Boberg, Umeå DGC (Open)
Felix Brännström, Skellefteå DG (Pojkjunior)
Linnea Hagenbjörk, Skellefteå DG (Dam)
Thomas Björkén , Umeå DGC (Grandmaster)
Christer Johansson, Härnösand DGC (Herrjunior)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Henrik Söderlind, Härnösand DGC (Motion)
Peder Boberg, Umeå DGC (Open)
Pär Andersson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Anna Marklund, Skellefteå DG (Dam)
Magnus Lindahl, Skellefteå DG (Herrjunior)
Greger Jansson, Umeå DGC (Master)
Christer Hedman, Umeå DGC (Motion)
Tomas Ekström, Skellefteå DG (Open)
Kaj Larsson, Härnösand DGC (Pojkjunior)
Jenny Eriksson , Umeå DGC (Dam)
Magnus Lindahl, Skellefteå DG (Herrjunior)
Gunnar Johansson , Umeå DGC (Master)
Robert Nordvall, Luleå DF (Motion)
Linus Åström, Skellefteå DG (Open)
Tim Söderström, Skellefteå DG (Pojkjunior)

Nästa tävling

Datum för tävlingarna

13/5 - Härnösand
3/6 - Luleå
17/6 - Skellefteå
29/7 - Sundsvall
12/8 - Husum
26/8 - Boliden
9/9 - Umeå

Datum för anmälan

13/4 kl 18:00 - Härnösand
3/5 kl 18:00 - Luleå
17/5 kl 18:00 - Skellefteå
29/6 kl 18:00 - Sundsvall
12/7 kl 18:00 - Husum
26/7 kl 18:00 - Boliden
9/8 kl 18:00 - Umeå

Till anmälan

Facebook-flöde

Isac Lundkvist delade ett foto
5 timmar sedan
Vi jobbar på att ta fram klubbrabatter på Anhyzer.se. Är din klubb intresserad så hör av er till isac@anhyzer.se Under tiden kör vi en drive till med limited edition mysterydiscs till alla som har en burstdisc i en order på över 200:-
1 månad sedan
Hej alla! Jag söker engagerade människor från de klubbar som anordnar NT deltävlingar till en ny diskussionsgrupp. Tanken med denna grupp är att vi ska plocka in / fram förslag och skapa ett bra underlag för att göra NT 2018 och framåt så bra det bara går för samtliga deltagare. Jag tänkte få in minst en från varje organiserande klubb. Skicka mig ett PM om du vill delta i denna grupp eller vet någon i din klubb med engagemang för tävlingsstruktur. Ni som varit TD under 2017? Jag tänker att innan datum ska sättas bör vi ha ett underlag färdigt att presentera där vi tagit allas förslag och idéer i beaktning. Detta underlag skulle då kunna användas av respektive klubb / TD under säsongen för att enklare anordna och organisera sin deltävling.
2 månader sedan
Här kommer ett förslag/önskemål som vi i Härnösand språkat om: Jag tror att vi alla vill och tycker att dom bästa spelarna i Norrland skall vara med på Norrlands-touren. Dock så krockar ju som alltid tävlingar med varandra och det går kanske inte att göra så mycket åt, men det går i allafall att minimera "skadorna"! Så varför inte göra som man gör på Mälartouren, dvs göra ett schema med "lediga" helger, där de olika arrangörerna kan välja vilken helg man vill ha ett arrangemang. Vid årsskiftet brukar de största nationella tävlingsdatumen vara klara. Vi bör ju således inte lägga NT på samma helger som SM, lag-SM eller de 4 Nationella Tourtävlingarna. Förslagsvis inte heller den helg där Skellefteå förhoppningsvis arrangerar en Europatävling... Således bör vi dessutom kunna ha klart även vi arrangörer på ett tidigt stadium när våra tävlingar skall arrangeras... Finns även en tanke att hitta ett annat sätt att räkna poängen. Det borde ju rimligen vara mer värt att vinna en tävling och bli femma i en annan, än att bli tvåa och trea. Man kanske skulle börja räkna nedifrån istället för uppifrån då man delar ut poäng med bara en poängs skillnad mellan placeringarna (tänker främst på openklassen). Således bör det vara ett större glapp mellan plats 1 och 2 än vad det är mellan plats 2 och 3 osv.
Per Gylle Äntligen!

Isac Lundkvist En bra ide men då vi 2018 förhoppnings vis har 8 - 9 deltävlingar så kommer nog nån NT krocka med nått. Men håller med om att vi självklart borde hålla SM. Lag SM Alla NTs och skell lediga och i den mån det går för arrangörer försöka att inte krocka med något annat.

Erik Hörnros är inte tanken att våran tour ska öppna intresse att tävla få mer bra spelare på de större tävlingarna som du tjoppe förespråkar nog nu dax att då alla norrlands klubbar börjar med en motion och amatör tour om det ska va så så får ni inom pro grupperna ha era egen lilla tour ta det med dej man diskrimenerar ej tjoppe!!!!

Erik Hörnros blev irriterad det skall ej vara en negativ indelning tycker jag

Erik Hörnros om nu andra tävlingar krockar för de bästa spelarna i pro divisonerna ,,okej trist för er men vad var grundkonceptet med norrlandstouren från början , TÄNK PÅ DET!!!

Thomas Björkén Ni har bra idéer i Härnösand. Problemet är att vi saknar en enklare organisation som styr upp touren och sätter ramar och tar med sig de förslag som uppstår. Isac Lundkvist har erbjudit sig att vara med i en grupp som plockar fram nya idéer och förslag till Norrlandstouren. Ni kan väl plocka ut en kandidat från Härnösand som tillsammans med Isac plus några fler engagerade bildar stommen som diskuterar fram förslag som sedan läggs fram och beslutas om i diskussionsgruppen. Ovanstående med poäng är definitivt något som kan diskuteras. Datum är knepigare eftersom det inte bara bygger på att föreningarna ska anpassa sig och kan nog aldrig bli mer än en rekommendation. Varje tävling bygger i sin tur på ett antal frivilliga som i sin tur har jobb, privatliv, semester m.m. plus ibland lokala aktiviteter att ta hänsyn till när man planerar in sin egna tävling. Risken med att "tvinga" fram speciella datum är att någon förening till slut avstår om de specifika datumen inte fungerar internt. Men om någon plockar fram ett schema för nästa säsongs tävling i god tid så är det ju ett ypperligt underlag att ha med när man planerar...

2 månader sedan
Inte så mycket med Norrlandstouren att göra men jag vet att det finns många duktiga föreningar här i norr och kanske någon av dessa vill ta ett extra steg nästa år...
Isac Lundkvist Tycker vi i umeå ska göra en satsning.

3 månader sedan
Har på grund av samtal på deltävlingarna, Egna upplevelser och diskussioner tagit fram en motion rörande Norrlandstourens klassindelning för kommande år. Har även gjort en namninsamling för att stödja denna motion eller iallafall påvisa att en förändring behövs då jag blivit varse under årets gång att jag inte är ensam med dessa åsikter. https://goo.gl/forms/KkXHyeuXzGyZ1wCC2 Länk till pdga´s rekommenderade klassindelningar. https://www.pdga.com/files/playerdivisiongrid_v10302016.pdf
Isac Lundkvist prisstruktur och avgifter skulle behöva diskuteras ifall man ska ändra på strukturen. Men det känns som ett senare projekt.

Christofer Ryås Mycket bra initiativ tycker jag!

Tjoppe Söderblom Vet inte om jag förstår vart du vill komma? Vart är motionen? Du vill alltså ta bort de åldersindelade klasserna? Alltså ha ett system man inte använder sej av på den nationella touren, eller på SM?

Isac Lundkvist Vill inte ta bort de åldersindelade klasserna. Vill ha en till klass mellan motion och open. Läs igen 😊

Tjoppe Söderblom ...och när vi ändå håller på att prata förändringar, vad tycker ni om detta förslag: Tidigarelägg spelarmöte! Det är ju helt värdelöst att värma upp med drivar och puttar och göra sej tävlingsberädd, för att sedan samlas på ett spelarmöte i 20 minuter. Därefter ha några minuter på sej att ta sej till sitt starthål, hinna med fyra övningsputtar innan tävlingen börjar 😣 Nä - lägg spelarmötet 1 timme innan start, då har man 30-40 minuter på sej för en riktig uppvärmning i direkt anslutning till Tee-off 👌

Isac Lundkvist Ja varför inte. De som åker långt samma dag får helt enkelt kliva upp tidigare.

Caleb Björn Björnler Men då kommer man ju till det problemet att om någon (Med raiting <900 inför säsongen) nu skulle spela 3 deltävlingar i <900 och efter dem få en raiting över 900. Ska man tappa sin chans till en topplacering i totalen, då man har för hör raiting för att fortsätta spela i samma klass?

Thomas Björkén Bra initiativ Isac. Detta förslag ligger nu hos den diskussionsgrupp som finns för Norrlandstouren. Bra att veta är att NT är en löst sammansatt tävlingsform. Finns alltså ingen central organisation som bestämmer utan är fristående föreningar som arrangerar separata tävlingar som följer ett enkelt regelverk där en totalscore räknas ut. UDGC har bistått med hjälp i form av hemsida för tävlingen och också det redovisningssystem som finns för tävling samt att man ordnar med totalpriser men förutom det finns det ingen styrning. Så det finns inga fysiska möten mellan klubbarna för att diskutera utveckling av NT, inga ansvariga som driver frågor utan vill man påverka så är tanken att man pratar med sin hemmaförening som sedan driver frågan i diskussionsgruppen. Men jag har som sagt skickat frågeställningen vidare och är det fler som tycker samma sak så prata med styrelsen i hemma föreningen och driv även frågan där så är chansen större att ett beslut tas. Jag tycker själv som sagt att initiativet är bra och är det fler förslag som skickas in och är lika konstruktiva och strukturerade så skickar jag gärna dessa vidare för diskussion också. :-)

Isac Lundkvist 19 underskrifter änsålänge på namninsamlingen :)

Erik Hörnros isac sign me up jag e med på detta

Tjoppe Söderblom Kanske några skulle ta på sej ansvaret att administrera en motionstour? Och i så fall fundera på att dela in motion i olika klasser, och så får NT kanske vara en tävling utan motionsklass? Jag vet inte, jag bara spekulerar... Sollefteå och I20, skulle mycket väl kunna stå som värd för motionstävlingar förutom de redan ordinarie banorna. För vi står ju vid det faktum att det bara är en som kan vinna ✌️, och det är väl egentligen ingen lösning att göra flera klasser bara för att få fram fler vinnare?

Isac Lundkvist jag gillar iden med motionstävlingar. Men med resonemanget att bara en kan vinna så kan vi ju slopa alla klasser och alla får spela open.. Norrlandstouren är superbra och kul men se på övriga tourer och det faktum att 21 personer undertecknat motionen för en till klass. Det är över 20% av ett startfält på en NT deltävling, Jag skulle anse att förändring behövs på NT och stöd för det finns (namninsamlingen) och som även bifogat i motionen fler tävlingar (motion / amatör) utan rating / pdga krav.

Anton Lindh Nu har jag inte läst allt som har skrivits, men kan inte Norrlandstouren fixa en Avancerad klass också?? För de spelare som har rating upp till 910 i rating.

Erik Hörnros men man ska ju kunna få raiting i amatör också om man har pdga för dom har ju MA4 som lägsta klass bara en liten fakta sak MA1. MA2 MA3 och MA4 har pdga som klasser inom motion /amatör

Isac Lundkvist Ja du kan ju ha pdga licens om du vill oavsett vilken klass du tillhör.

Thomas Björkén På tal om nya klasser.... Vad tror du Tjoppe? Ska vi splitta gubbarna... ;-) https://www.pdga.com/new-age-based-competition-divisions-starting-2018

Tjoppe Söderblom Däremot undrar jag om man behöver en massa namnunderskrifter för att lägga in en motion? Jag har ett seriöst förslag till förbättring av upplägget på NT 👍

Jan Jonsson delade ett foto
3 månader sedan
Din Tjoppe Söderblom? Under utkastet på 9:an😄😄😄
Tjoppe Söderblom Jag lyfte lite grann på utkastet, mest i frustration att discen försvunnit i nån form av Bermuda-triangel :-) men trodde inte ens själv på detta scenario! Ja där ser man! Då dyker även denna upp i Umeå, tillsammans med alla dyk-discar ;-) Tack! Janne!

Tisjja Alexander Hej, har försökt få reda på om discar som togs med till NT i Umeå och inte plockades från högen följde tillbaka med till Boliden? Hoppades nämligen få tillbaka min gula Destroyer men kom inte till NT i Umeå :)

3 månader sedan
Årets Norrlandstour har varit ett rekord år. Först o främst så har vi aldrig haft så många deltävlingar som denna gång nämligen 7st. Antal deltagare har ökat till 198 och nästa år når vi troligen 200! Antal tjejer har ökat! Nästan 3 dubbelt fler. Antal juniorer har ökat marginellt och är väl den kategori där jag hoppas på fler deltagare nästa år. Ett stort grattis till alla segrare i de olika klasserna och bra kämpat till alla övriga. Ett fantastiskt jobb har gjorts av alla arrangörer från Sundsvall i söder till Luleå i norr. Utan er skulle discgolfarna i Norrland inte få möjligheten att tävla och träffas under ordnade former. Stort stort tack till er. Mickes Discgolf har supportat discgolfarna runtom i Norrland i ur och skur. Ett stort tack för att du orkar åka runt vet att det är uppskattat av många. Samt ett stort tack till Norrlandstourens grundare John Hall (Piteå). Ett bra initiativ för många år sedan som fortfarande håller. Och touren i sig har hållit på ett antal år. Kanske en av de äldre tourerna i Sverige som fortfarande är igång? Touren har växt och växt under åren. Fortfarande är det en enkel konstruktion utan egentlig styrning men frågan är väl hur det ska se ut i framtiden. Är det någon som vurmar extra mycket och vill ta ett extra ansvar för touren och möjlighet att utveckla den får ni gärna höra av er så kan en diskussion föras separat. Tills vidare finns diskussionssidan som klubbarnas representanter kan vara med och diskutera de mer akuta frågorna angående regelverket för Norrlandstouren.
Anton Lindh Nästa år vill jag se dig ute på touren John =)

3 månader sedan
Vaaaa!!!!!! Blir det inge mer Norrlandstour i år?.... Trist...
3 månader sedan
Någon som fotograferade prisutdelningen?
Thomas Björkén Tycktes mig se Magnus Sjöström från Husum som fotograferade. Vet inte om han fotade alla pristagare (var inte på plats hela tiden), men kolla med honom...

Anton Lindh Jag hade en systemkamera men alla bilder vart super suddiga

Johannes Högberg Om någon har bilder på några glada vinnare får de gärna posta här.

Johanna Tobiasson Dam NT Umeå 2017

3 månader sedan
Ännu en fantastisk säsong i Norrlandstouren är över... Lika fascinerad detta år som tidigare att det fasen bara är trevliga människor som håller på med denna nobla art. Sträck på er..👍. Lyckades även att knyta ihop säcken och försvara titeln i Grandmaster med Tjoppe Söderblom och Mats Enqvist i hasorna... Tack för vänligheten gubbar.. Bästa minnet var Boliden som verkligen var en trevlig nyhet och Skellefteå lyckades även hålla traditionen vid liv att myggor trivs i Norrland...och är hungriga... Regnet har följt oss lite väl ofta...utan att påverka humöret. Av någon anledning så har antalet discinköp denna säsong...hittills...varit typ 12-13 st... Nåväl...en hobby måste få kosta...tydligen...Tack 2017.. Ser redan fram emot 2018.
Mats Enqvist Tack för jättetrevligt sällskap. Vi fortsätter bataljen nästa år. Kommer det månne upp någon från master nästa år?

3 månader sedan
https://www.pdga.com/tour/event/33166
Johannes Högberg Linda Wahlberg vann dam men verkar inte finnas med i resultaten här.

Annica Erixon

Annica Erixon Fanns med tidigare i morse

Jan Jonsson Om man inte kopierar rubrikerna i excelfilen försvinner översta namnet vid överföringen. Vi lärde oss nyss då Boliden körde in sina!

Anton Lindh Prispengarna kommer det fixas så det står med på PDGA?

Jan Jonsson delade ett foto
3 månader sedan
https://www.pdga.com/tour/event/33521 Bolidens sent omsider.
Peder Boberg Härligt! Såg dock ut att vara lite märklig fördelning av prispengarna 😉

Jan Jonsson delade ett foto
3 månader sedan
Prispengarna är Swishade och presentkort utdelade.
Fredrik Nilsson När räknar ni med att PDGA är uppdaterat?

Jan Jonsson Är inskickat idag.

Michael Kautto delade ett foto
3 månader sedan
Finns tillgängliga i Umeå imorgon 😉 plus mycket annat, vi ses
Henrik Allström Tar du med till Sollefteå imorgon också ? 😄

Michael Kautto Henrik Söderlind har med sig lite discar tyvärr inga såna här

3 månader sedan
God morgon! Parkering för dagens tävling sker på den stora parkeringen vid bräntberget, där skidstugan är. Ingen parkering vid hål 1 pga en löpartävling som är samtidigt idag.
3 månader sedan
Hur ser det ut med parkering? Är nån löpartävling vid bräntis idag också
Jonatan Forsberg Det är nog ingen fara. Parkeringen vid bräntberget är rätt stor.

Isac Lundkvist Hur funkar det med parkeringen vid puttkorgarna?

Jonatan Forsberg Parkering vid hål 1 bör undvikas idag. Bra att du ställde frågan.

Daniel Anens delade ett foto
3 månader sedan
Livescore för dagens tävling.
Daniel Anens delade ett foto
3 månader sedan
Preliminär lottning NT Umeå
Johannes Högberg Oväntat att Tomas Ekström får börja på hål 1. Riggat 😄

Elin Tobiasson delade ett foto
3 månader sedan
Om det är någon badsugen person som undrar över temperaturen i dammen inför lördag, så kan jag meddela att det ikväll var uppfriskande kallt ✌️
Johan Eriksson Fyfan, fel dag för det där. Men tydligt vad som krävs för att bli en champ!

Johan Djärv Gissar på att det nog finns trevligare och möjligtvis varmare badställen i närheten ;)

Thomas Björkén Som Johan E skriver. Det är bara en "riktigt" discgolfare som offrar sig på detta sättet...brrr.

Henrik Österberg Recension av botten tack, jag blev smått nyfiken :)

Henrik Åman Mission accomplished? Skönt ändå när man tappar känseln och slipper fundera på vad man sätter fötterna i :)

Michael Kautto För dom som inte vill bli kall och blöt, så går det köpa nya discar på lördag ;). Kommer även ta med mig några paraplyer

3 månader sedan
I min iver att komma med till Norrlandstourens avslutning så har vi visst...eller läs jag..ja det var jag...Dubbelbokat boende i Umeå 8/9-9/9 på First Camp.. Ja det är humor det... Så är det någon som går i samma tankar så får ni gärna ta över en 4-6 pers stuga av mig. Med vänlig hälsning, trots allt... Monke Hägglund. Detta lär bli en klassiker...suck...
Hansa Jönsson Både boende och sommarstuga under samma vistelse...

Monke Hägglund Klass...

Tjoppe Söderblom Ojojoj, detta visar på klen kommunikation i klubben :-) hur skall vi tysta ned den här "affären" ? ;-) ;-)

Michael Kautto borde väl gå avboka el?

Monke Hägglund Tyvärr inte...

Monke Hägglund Jag betade 900...förhandlingsbart...

Monke Hägglund 👌🏼

Stefan Marklund har du fått nån som tagit över stugan

Monke Hägglund Den är överlämnad till goda män från Norr... Tack ändå.

3 månader sedan
Eftersom jag inte blev först idag... så vill jag vara först med att tacka Boliden för dagens evenemang. Jag har tidigare hyllat banan och trots att jag inte direkt njöt av min första runda så står jag vid mitt ord. Riktigt kul och varierad bana som verkligen kan stöka till både huvud och resultat. Lysande! Arrangemanget var jättebra och alla inblandade skall ha enormt med cred för er insats! Törs jag säga årets bästa NT arrangemang?! Summa summarum: Trots Decemberkyla och stökiga vindar så var det ett varmt klimat på tävlingen. Jag böjer mig framåt och tackar och bockar och hoppas verkligen att Boliden återkommer på NT. Alla som var där och gillade arrangemanget tycker jag ska gilla detta inlägg 😉
Henrik Åman Instämmer 100%

Tjoppe Söderblom Så rätt skrivet, ställer in mej i hyllningskören!!!

David Viktor Eliasson Riktigt bra anordnat både på banan och allt runt i kring! De enda minuset för en färgblind liten grabb som jag är att jag hade supersvårt att se 10m linjen på ett antal hål, bara för att försöka få in lite kritik att kanske tänka på till nästa gång , i övrigt håller jag med Tomas i att jag hoppas NT spelas i Boliden nästa år också 😊👍

Stefan Gustafsson Så kallt var det inte fortfarande sommar, men blåsten har en förmåga att följa med NT tävlingarna. Men passa för att vänta med Larsa open förlänge, då finnes risk för snöstorm och drivis 😂 Håller med dig på årets TD, och väldigt mycket genom förd tävling.

Jörgen Öhman Jag var inte där, men jag gillar allt som kan utveckla sporten i norra Sverige. 👍

Emil Bäckström Blir nog att besöka Boliden snart :D

Monke Hägglund Att Boliden, som arrangör för första gången, går in och sätter en standard...som är både hög och riktig...bör berömmas till adsurdum. Och därtill en TD som tog arrangemanget på stort allvar. Detta med en hjärtstartare på plats är så professionellt och lugnande att till och med Tjoppe Söderblom:s puls gick ner till det normala...för att sedan gå upp i falsett när han förstod att slaget om GM var över. Sträck på er Boliden...ty ni är värda all guld ni kan hitta...och vad det gäller väder och vind och slukhålet...det lämnar jag därhän. Väl mött nästa år.

Isac Lundkvist Verkligen tiptop! Rolig och utmanande bana och otroligt trevlig dag! De som jobbat med NTn har gjort ett superjobb med seriösa spotters med flaggor och hela kittet! All cred till Guldliden!

Johan Eriksson Instämmer i hyllningskören. Extra stort tack till spotters som pallar stå i regn och vind en hel dag.

Johan Almqvist Det känns oerhört bra att ni gillade arrangemanget och banan. Vi hoppas ju att ni vill komma tillbaka nästa tävling. Idag var det bättre väder så jag gick en 36 runda på banan och dök upp 67 diskar. Eller så var det tvärt om..😂 Förhoppningsvis tar Janne diskarna till Nt 7 i Umeå. Stort tack för den här gången! //TD

Thomas Björkén Fantastiskt kul bana som innehöll dels darriga vattenhål (för undertecknad), öppna parkmiljöer, trånga skogshål (för undertecknad) och kast från hög höjd. Allt man vill ha på en riktigt utmanande bana. Gjorde tyvärr mina allra sämsta rundor någonsin i NT i Boliden så jag ser gärna fram emot revansch nästa år. Håller med övriga om ett proffsigt arrangemang trots färsk förening och en fantastisk service nu med discarna som åkte i vattnet som förhoppningsvis kommer tillbaks till de flesta ägarna relativt snart. Kunde vi ge betyg via FB så skulle det bli 5 stjärnor av 5 möjliga. Hade varit kul om NT slingan hade permanentas men det kanske inte fungerar med kommunen. Hoppas däremot vi får se er nästa år igen i Norrlandstouren.

3 månader sedan
Jag lyckades kasta bort en disc (Sheriff) som for i vattnet i början på vassen vid 1:ans korg. Jan Jonsson om du eller någon annan hittar discen vore jag tacksam om någon tar med den till tävlingen i Umeå.
Jan Jonsson Bara lugn, den har Johan fiskat upp, kommer till Umeå.

Mats Jonsson Jag lyckades på hål 18, såg den från land men kunde inte nå den, en rosa sheriff .. Om någon hittar den så vore det bra om någon tar med till Skellefteå, alternativt Umeå.. (jag ska inte tävla där, men det går att ordna ändå)

Henrik Österberg Själv sänkte jag en Emac Truth och en TP Bard båda decodye ca 5-6m ut från stranden 15m kort om 3:ans korg, har någon fiskat upp dem måntro?

3 månader sedan
Vems är röda Stiletton upphittad i Sidtjärnen på dagens NT tävling? Inte min 89 tänkbara kvar?
Daniel Anens delade ett foto
3 månader sedan
Resultat och totaltabell uppdaterad.
Caleb Björn Björnler Ser att alla mina poäng står i open klassen trots att jag spelat i herrjunior de senaste fyra tävlingarna

Jan Jonsson delade ett foto
4 månader sedan
Här är vägbeskrivning (Finnforsvägen 49 funkar på GPS) och banguide till NT 6 i Boliden. Möjlighet finns att handla kaffe och macka från 8.45 på lördag. Registrering 9 - 9.30 eller helst på fredag mellan 18-20 via sms, 070-657 55 16 Johan Almqvist. Välkomna.
Isac Lundkvist Stort tack för guidningen idag :)

Tjoppe Söderblom När kommer grupper och starthål?

Jan Jonsson Starthål PRELIMINÄR.Norrlandstouren i Boliden Starthål 1 Emil Eriksson, Sundsvall FF, Motion Robert Lundqvist, Skellefteå DG, Master Anton Nordgren, Husum DGK, Herrjunior Jesper Lundmark, Skellefteå DG, Open Edvin Lundström, Skellefteå DG, Motion Starthål 2 Magnus Sjöström, Husum DGK, Master Simon Johansson, Skellefteå DG, Motion Robin Hesselstål, Kiruna DGK, Open Johan Djärv, Umeå DGC, Open Simon Dada Norrbom, Sundsvall FF, Motion Starthål 3 Erik Eriksson, Umeå DGC, Open Mattias Grape, Sundsvall FF, Open Magnus Wahlberg, Skellefteå DG, Motion John Nilsson, Husum DGK, Motion Tjoppe Söderblom, Härnösand DGC, Grandmaster Starthål 4 Andreas Jönsson, Skellefteå DG, Motion Pelle Almqvist Pettersson, Luleå DF, Open Tobias Eriksson, Umeå DGC, Master Jesper Ståhl, Skellefteå DG, Open Ville Parpala, Boliden DG, Pojkjunior Starthål 5 Krister Lindberg, Skellefteå DG, Motion Lars Nordgren, Husum DGK, Master Peder Boberg, Umeå DGC, Open Peter Berggren, Umeå DGC, Open Didrik Vetander, Skellefteå DG, Motion Starthål 6 Simon Persson, Umeå DGC, Motion Henrik Österberg, Luleå DF, Open Dick Westin, Husum DGK, Motion David Eliasson, Umeå DGC, Open Oscar Wahlberg, Skellefteå DG, Pojkjunior Starthål 7 Erik Hörnros, Umeå DGC, Motion Henrik Åman, Umeå DGC, Master Kristoffer Jansson, Sundsvall FF, Motion Anton Stenlund, Skellefteå DG, Open Felix Brännström, Skellefteå DG, Open Starthål 8 Johan Eriksson, Umeå DGC, Open Fredrik Nilsson, Umeå DGC, Master Olov Stenmark, Skellefteå DG, Motion Johan Åström, Skellefteå DG, Grandmaster Jim Andersson, Luleå DF, Open Starthål 9 Emil Snällfot, Skellefteå DG, Open Mats Jonsson, Skellefteå DG, Master Henrik Vännström, Umeå DGC, Open Greger Jansson, Umeå DGC, Master Jan Espen Fylling, Skellefteå DG, Motion Starthål 10 Filip Stenmark, Skellefteå DG, Open Linus Åström, Skellefteå DG, Open Göran Hesselstål, Kiruna DGK, Master Linda Wahlberg, Skellefteå DG, Dam Marcus Jakobsson, Umeå DGC, Motion Starthål 11 Andreas Jansson, Sundsvall FF, Open Leif Pettersson, Luleå DF, Grandmaster Lukas Johansson, Skellefteå DG, Motion Stefan Marklund, Boliden DG, Motion Joakim Broman, Skellefteå DG, Open Starthål 12 Kalle Viklund, Skellefteå DG, Herrjunior Tomas Ekström, Skellefteå DG, Open Jan Jonsson, Boliden DG, Grandmaster Alexander Dillman, Umeå DGC, Open Peter Kassman, Umeå DGC, Master Starthål 13 Rasmus Marklund, Boliden DG, Pojkjunior Johannes Larsson, Umeå DGC, Open Tom Andersson, Luleå DF, Open Melvin Gustafsson, Skellefteå DG, Herrjunior Oskar Marklund, Skellefteå DG, Motion Starthål 14 Casper Marklund, Boliden DG, Motion Alexander Lindgren, Skellefteå DG, Open Johannes Högberg, Skellefteå DG, Open Mattias Jönsson, Skellefteå DG, Motion Annica Erixon, Umeå DGC, Dam Starthål 15 Simon Sjöstedt, Skellefteå DG, Motion Anders Edstedt, Umeå DGC, Open Nils Rittfeldt, Umeå DGC, Open Caleb Björnler, Husum DGK, Herrjunior Stefan Gustafsson, Skellefteå DG, Master Starthål 16 Rickard Forslund, Skellefteå DG, Open Simon Almqvist Pettersson, Luleå DF, Open Sebastian Wiklund, Skellefteå DG, Motion Elin Bäckström, Piteå DG, Dam Torbjörn Degerström, Skellefteå DG, Grandmaster Starthål 17 David Lundqvist, Umeå DGC, Open Monke Hägglund, Härnösand DGC, Grandmaster Albin Lindberg, Skellefteå DG, Open Hampus Eriksson, Umeå DGC, Herrjunior Jimmy Dahl, Skellefteå DG, Master Starthål 18 Magnus Stenlund, Skellefteå DG, Master Thomas Björkén, Umeå DGC, Grandmaster Isac Lundkvist, Umeå DGC, Motion Dan Metsävainio, Sundsvall FF, Open Tobias Jämthagen, Husum DGK, Open Stefan Pettersson, Sundsvall FF, Motion